Andulasyon Terapisi

Andulasyon Nedir? 

Andulasyon kelime anlamı olarak dalga oluşturma, dalgalanım anlamına gelen ondülasyon kelimesinden türetilmiştir. Andulasyon, biyofiziksel prensiplere dayalı yeni tedavi yöntemidir. Andulasyon terapisi mekanik titreşim ve kızıl ötesi ışınların birleşiminden oluşan terapi yöntemidir.  Andulasyon tedavisinde kullanılan titreşimler vücutta yenilenme ve onarım oluşturur. Bu yöntem özellikle vücutta fazla su tutulmasınAndülasyon Terapidan kaynaklı sorunları hafifletmek ya da bu sorunu ortadan kaldırmak için geliştirilmiş bir yöntemdir.  

Andulasyon belirli bir organ üzerinde etki etmekten ziyade organizmanın önemli işlevleri üzerinde bütüncül pozitif bir etki sağlanması amaçlanmıştır. 

Andulasyon terapisini kullanılan mekanik titreşimler sayesinde dokulardan önemli miktarda sıvı çıkışı sağlamaktır. 

 

Andulasyon Terapi Sisteminin Kullanıldığı Alanlar

Andulasyon, özellikle vücutta pek çok nedenden dolayı su tutmasından (ödem) dolayı ortaya çıkan semptomların hafifletilmesini ya da ortadan kaldırılmasını amaçlayan bir terapidir. 

Andulasyon terapisinin etkili olduğu alanlar; 

  • Akut ve Kronik Ağrı Sorunları
  • Aşırı Kilo, Bölgesel Yağlanma İç Organ Yağlanması Sorunları
  • Ödem, Selülit, Varis vb. Dolaşım Sorunları
  • Uykusuzluk, Stres ve Tükenmişlik Sendromu
  • Huzursuz Bacak Sendromu
  • Kabızlık, Bağırsak Tembelliği vb. Metabolizma Sorunlar
  • Hastalıklara bağlı ağrıları hafifletebilir
  • Akut ağrıları giderebilir
  • Enerjimizi artırabilir
  • Anti-stres etki gösterebilir
  • Andubalance Terapi Sisteminin Kullanıldığı Alanlar
  • Kilo Problemleri üzerinde Andubalance’ ın Etkisi  
  • Bütüncül bakış açışıyla yaklaşıldığında; metabolizmayı düzenler, yağlanmayı azaltır, uyku kalitesinde leptinin ve melatonin salınımıyla düzenler. 

Andulasyon Ne Kadar Sıklıkla Uygulanmaktadır? Kaç Dakika Sürer?

Haftada 3 gün 30 dakika uygulanmalıdır. İyi bir sonuç almak için 14 ya da 21 seans uygulanmalıdır. 

Andulasyon Terapi Kimlere Uygulanmaz?

Bebek bekleyen annelere ve kalbinde pil olan bireyler için önerilmemektedir. 

 

Andulasyon Terapi İle Tedavi Edilen Hastalıklar

  • Lenfatik Dolaşım Bozuklukları: Lenfatik drenajdaki bozulmadan kaynaklanan sorundan dolayı hücre içerisinde ki sıvının boşaltılamaması ve lenf sıvısının dokularda birikmesiyle ödem meydana gelmesidir.
  • Metabolik Bozukluklar: Karbonhidrat, protein ve yağ asitlerinin dönüşümünden oluşan sorunlar sonucunda ortaya çıkar. Doğuştan ve genetik hastalıklar sonucunda ortaya çıkan geniş bir hastalıktır. Gün içerisinde alınan enerjiye göre metabolizma hızı artar ya da düşer. Akraba evliliğinin yüksek oranda etkili olduğu bilinen bir gerçektir. Gen bozulması sebebi ile ortaya çıkar. Gebelik süresi içerisinde anlaşılabilen rahatsızlıklar tedavi edilebilir.
  • Metabolik hastalıkların birkaçı; Hipofiz Bezi Hastalıkları, Hipofiz Bezi Yetmezliği, Boy Kısalığı ve Büyüme Hormonu Eksikliği, Adrenalin Hormonunun Fazla Salgılanması, Kortizol Hormon Azlığı/Fazlalığı, Diyabetes İnsipidus, Aldosteron Hormon Fazlalığı, Testosteron Eksikliği, Testis ve Hormon ve Hastalıkları. 
  • Akut Ağrılar: Hastada belirgin bir hastalığın bulgusu olarak aniden başlayan ağrılara akut ağrılar adı verilir. Bu ağrılar genellikle böbrek taşının idrar yollarını tıkaması, safra taşı, bağırsak tıkanması, beyin kanamasından kaynaklanan baş bölgelerinde ortaya çıkan şiddetli ağrılardır. Akut ağrıların tedavisinde kişiye özgü  bir tanı konularak tedaviye başlanmalı ve bu ağrıya en iyi gelen tedavilerden birisi andulasyon terapidir.
  • Kronik Ağrılar: Kronik ağrılar kişiden kişiye değişen kesin bir nedeni olmayan uzun süreli ağrılardır. Kronik ağrılar, akut ağrıya göre hasarlı bir dokudan kaynaklanmaz. Kronik ağrı genellikle beyindeki ağrı merkezinin tetiklenmesi sonucunda ortaya çıkar. Belirtileri arasında; uykusuzluk, yorgunluk, eklem-kas ağrısı, depresyon görülebilir. Kronik ağrıların tedavisinde kişiye özgü tanı konulmalıdır. Bu ağrıya en iyi gelen tedavilerden birisi andulasyon terapidir. 
  • Huzursuz Bacak Sendromu: Willis-Ekbom hastalığı olarak da bilinen Huzursuz Bacak Sendromu, kısaca HBS. Kişinin rahatsız edici bir his sonucunda bacaklarını kontrolü dışında hareket ettirme dürtüsünün ya da ihtiyacının olması sonucunda ortaya çıkan kronik hareket bozukluğudur. Huzursuz bacak sendromunun birçok nedeni bulunmuştur fakat tam olarak neyden kaynaklandığı tespit edilememiştir. Araştırmacılara göre kas hareketlerini kontrol etmede beynin salgılamış olduğu dopaminde bir dengesizlikten kaynaklandığını ileri sürmüşlerdir. Hastalık her yaş grubunda gözlemlenebilir. Yaş ilerledikçe de hastalığın yol açtığı sorunlar artabilir. Huzursuz bacak sendromun da uyku problemlerine yol açtığı gözlemlenebilir. 
    Huzursuz bacak sendromunun belirtileri şunlardır;
    -Bacaklarda ve ayaklarda huzursuzluk hissi
    -Huzursuzluk hissiyatından kaynaklı sürekli olarak hareket etme ihtiyacı
    -Gece saatlerinde artış gösteren ağrı ve rahatsızlık hissi
    -Hissedilen ağrı ve huzursuzluğun hastalıktan etkilenen bölgenin hareket ettirilmesi ile kısa süreliğine azalması hissi
    -Bacaklarda istemsiz seğirmeler 
  • Bacaklardaki Dolaşım Bozuklukları: Bacaklarda şişkinlikler olur bunun nedeni ise vücutta o bölgede kan akışının olmamasından kaynaklanır. bu sorunu da sıvı tutarak yapar. 
    Romatizmal Hastalıklar: Romatizmal hastalıklar kemik, kas ve eklemde meydana gelen yangısal durumlardır. Romatizmal hastalıklar çok fazladır bunların bazıları sık bazıları nadir görülür. Romatizmal Hastalıkların çoğu bireyin bağışıklık sisteminin yanlış işlemeye başlayarak  kendi dokularına saldırması nedeniyle ortaya çıkar. 
    -Artroz (Kireçlenme)
    -Yumuşak doku romatizmaları (Fibromyalji, bel, boyun ağrıları)
    -Romatoid artrit
    -Spondiloartropatiler ve ankilozan spondilit
    -Vaskülitler ve Behçet hastalığı
    -Gut Hastalığı
    -Ailevi Akdeniz ateşi
    -Akut eklem romatizması
    -Reaktif artritler
    -Kristal artritleri
    -İnfeksiyöz artritler
    -Bağ dokusu hastalıkları; SLE, polimiyozit- dermatomiyozit, skleroderma, mixt bağ dokusu hastalığı
    Juvenil artrit
    Bursitis, tendinitis

Andulasyon Terapi Fiyatı Ne Kadar?

Andulasyon Terapi 2022 fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için 0542 819 23 20 nolu telefondan TMS Clinic kliniği arayabilir, WhatsApp üzerinde mesaj gönderip randevu alabilirsiniz.

💬 Yardım ister misiniz?
Merhaba, 👋
Yardımcı olmamızı ister misiniz?
Randevu Al