Parkinson Hastalığında İlaçsız Çözüm
TMS (trankranial manyetik stimülasyon ) tedavisi kısa ama etkili bir manyetik alan oluşturarak beyindeki pasif hücreleri etkileyen yan etkisiz bir yöntemdir. Psikolojik rahatsızlıklarda yaygın kullanılan TMS tedavisi bunların yanında Parkinson rahatsızlığında da uygulanabilmektedir. Parkinsonda altarnetif tedavi yöntemi olarak bir çok nörolog önermekte ve yaygınetki görmektedir. Kayseri TMSCLINIC olarak uzman psikolog ve psikiyatri doktorlarımızla hastanı beyin MR’larının incelenmesi sonucu en çok etkilenen bölgeye, her hastaya özel birebir protokolerle doktor gözetiminde uygulanan en etkili yöntemdir.TMS tedavisinin ilaçlara nazaran etkisi daha fazla ve yan etkisi görülmemektedir.
Parkinson yavaş ilerleyen ve beyin hücrelerinin ölümüyle gerçekleyen ağar bir rahatsızlıktır. TMS (transkranial manyetik situmülasyon) tedavisinin beyinde oluşturduğu manyetik ortam sayesinde Parkinson tedavisinde uygulanabilecek en bilimsel yöntemdir. TMS( transkranial manyetik stimülasyon) pasif hücreleri uyandırırak ve yeni hücre oluşumu için uygun manyetik ortam oluşturduğu için etkili bir yöntemdir. Min. 10 seans ile başlanması gereken tedavi de 6. Seanstan sonra belirgin etki görülür ve hareketlerde yavaşlık ve kaslara ki katılık her seansta bi nebze azalma görülecektir. Parkinson tedavisi için TMS( Transkranial manyetik situmilasyon) tedavisi ilk 10 seans için hasta haftada 3 seans alacak şekilde tedavi planlanır ve tedavinin seyrine göre idame seanslar haftada 1 şekilde yada haftada 2 şeklinde seans aralıkları planlanır.
Normal olan her insanda dopamin üreten hücreler bulunur.. Bu hücreler beynin substabsiya nigra bölgesinde yoğunlaşmış halde bulunurlar.Dopamin vücut hareketlenmesine yarayan kimyasaldır. Dopamin insanların akıcı ve birbiri ile uyumlu hareketler yapmalarını sağlar. Parkinson hastalığında da dopamin üreten hücreler zamanla kayıba uğradığı için direk hareket merkezi ağırlaşmaya başlar. Parkinson tedavisinde kullanılan TMS (transkranial manyetik situmilasyon) tedaviside bu hücreleri manyetik bir ortamla yenilanmesini sağlayıp dopamin üretilmesini sağlarr böylece hasta eskisi kadar olmasada hastalığının verdiği kısıtlamaya uğramadan rahat bi süreç geçirmiş olur.