Aile ve Çift Terapisi

Aile ve çift terapisi, cinsel yönelim ve evli olup olmamak fark etmeksizin çiftlerin veya aile bireylerinin davranışlarını ve bu davranışların romantik ilişki içindeki bireyleri, çiftler arasındaki ilişkiyi, ailedeki bireyleri, aile içi ilişkileri ve tüm aile birimini etkileyişini inceleyen ve bu etkilerin sebep olduğu sorunları çözmeyi hedefleyen bir psikoterapi türüdür.

Hangi durumlarda kullanılabilir? 

Evlilik ve aile terapisi aracılığıyla tedavi edilebilen sorunlar arasında çiftler arası çatışmalar, iletişim problemleri, sadakatsizlik, ebeveyn ve çocuk arasındaki çatışmalar, alkol ve madde kötüye kullanımı, cinsel sorunlar, yaş, yeme bozuklukları, çocuklardaki davranış problemleri, yaşlı aile bireylerinin bakımıyla ilgili sorunlar (örneğin, ebeveynin bunamasıyla başa çıkma) vardır. Ayrıca, aile üyesinin depresyon, kaygı veya şizofreni gibi sorunları ve bu sorunların ailenin geri kalanı üzerindeki etkisi ve ailenin bu sorunlar üzerindeki etkisi gibi sorunlar da evlilik ve aile terapisiyle çözümlenebilir.


Çiftler, aralarındaki ilişkiyi güçlendirmek ve birbirlerini daha iyi anlayabilmek için de bir terapiste başvurabilirler. Evlenmeyi planlayan çiftler de birbirlerini daha iyi anlayıp sorunlarını evlenmeden önce çözmek için danışmanlık alabilirler. Çift/evlilik terapisi sırasında en sağlıklı olanın ayrılma ya da boşanma olduğuna da karar verebilirsiniz. Bu durumda ayrılık veya boşanma sürecini ve sonrasını en sağlıklı şekilde geçirebilmeniz için terapistiniz size yardımcı olacaktır. Doğru bir terapi için Kayseri Psikolog Tms Clinic Psikoloji ve Psikiyatri Merkezi İle iletişime geçebilirsiniz.


Çift/evlilik ve aile terapisi, aile içi istismar/şiddet durumlarında da yardımcı olabilir. Ama terapi, tek başına yeterli olmayabilir.  Polis, sığınma evleri ve Alo 183 hattıyla iletişime geçmeniz gerekebilir.


Aile ve Çift Terapisinden ne beklenebilir?

Genelde kısa süreli bir psikoterapi türüdür. Ama süresi, sorunlarınızın türüne ve şiddetine göre değişecektir. Duruma göre birkaç seans da yeterli olabilir, terapi aylarca da sürebilir.
Çift terapisinde, partnerlerin beraber olduğu seansların yanı sıra, partnerlerin ayrı ayrı alındığı seanslar da olacaktır. Aynı şekilde aile terapisinde de tüm aile üyelerinin beraber alındığı seanslar ve ayrı ayrı alındığı seanslar olacaktır.
Bazı aile üyeleri ya da partnerlerden biri terapiye katılmayı reddedebilir. Bu durum terapiyi zorlaştırabilir, ama yine de terapiden fayda görebilirsiniz. Kayseri psikiyatri ve psikoloji merkezinde farklı ekollerde yetişmiş psikologlarımız bulunmaktadır.
Terapi kapsamında ev ödevleriniz olacaktır. Örneğin, terapistiniz size evde yapacağınız iletişim egzersizleri önerebilir.
Terapi, size açık iletişim, problem çözme, farklılıkları makul bir şekilde tartışma gibi birtakım beceriler öğretmeyi hedefleyecektir. Bu beceriler sayesinde çatışmalarınızın kaynaklarını daha iyi anlayacaksınız. Sorunlarınızı birbirinizi suçlamadan tespit edip beraber incelemeyi ve çözümlemeyi öğreneceksiniz.  


Kayseri’de Aile ve Çift Terapisi Ücretleri

Terapiyi veren kişiden kişiye ücretler değişiklik gösterecektir; seans ücreti 200-350 TL arasında değişebilir.  Kayseri psikolog Tms Clinic psikolog ve Psikiyatri uzmanları fiyat bilgisi için 0542 819 23 20 numaralı telefondan iletişime geçebilirsiniz.


Kayseri’de kimlerden evlilik ve aile danışmanlığı hizmeti alınabilir?

Aile hekiminiz ya da varsa psikiyatristinizden veya psikoloğunuzdan sizi bir çift ve aile danışmanına yönlendirmesini isteyebilirsiniz. Bir terapiste karar vermeden önce size uygun olup olmadığını anlamak için birkaçını araştırıp  onlarla görüşebilirsiniz. Öncelikle terapistin eğitimini ve sizin sorununuzla ilgili deneyimini sorgulayın. Lisans düzeyinde psikoloji eğitimine ek olarak hangi eğitimlerden geçtiğini sorgul

WhatsApp WhatsApp