Mutlu Bir Evlilik İçin Öneriler

MUTLU EVLİLİĞİN FORMÜLÜ

Sağlıklı ilişkisi olan insanlar hayatlarının her alanlarında mutluluğu ve başarıyı daha kolay yakalarlar. Sevginin ve dayanışmanın verdiği enerji tüm yaşamı kolaylaştırır. Bu nedenle evlilik çok önemli bir kurumdur.

Sağlıklı bir ilişki için;

Kendinizi sevin; kendinizi sevmezseniz başkasının da sizi seveceğine inanmanız zorlaşır. Kendine güvenmek sağlıklı bir ilişki için oldukça önemlidir. Bu nedenle tüm hata ve zayıflıklarınıza rağmen kendinizi olduğunuz gibi kabullenmeniz gerekiyor.

Eşinizi sevin; birbirini seven insanlar daha sağlıklı iletişim kurabilirler. Birlikte zaman geçirmekten keyif alır, birbirinizin davranışlarını ve fikirlerini paylaşır benzer beklentilere sahip olursanız ilişkinizin daha sağlıklı ve uzun ömürlü olması kaçınılmaz.

Birbirinize zaman ayırın; birbirinize verdiğiniz değer ona ayırdığınız zamanla ölçülür ilişkinin ilk gün ki gibi canlı kalmasını sağlar.

İletişim kurun; sağlıklı ilişkinin temel şartı iyi bir iletişimdir. Ne istediğinizi, karşınızdaki insandan ne beklediğinizi sadece konuşarak anlatabilirsiniz.

Tartışmaktan çekinmeyin; Çiftler arasında farklılıklar olması kaçınılmazdır. Tartışmaların ilişkinin doğal bir parçası olduğunu unutmayın. Sağlıklı bir şekilde tartışabilen çiftler aynı fikirde olmasalar bile duygularını paylaşabildikleri için aralarındaki bağ güçlüdür.

Doğal olun; Yapaylıklar ve sahtelikler üzerine kurulan ilişkiler uzun süreli ve sağlıklı olmaz. Kendinizi farklı tanıtmak yerine olduğunuz gibi görünmek ilişkinin sağlam temel üzerine kurulmasını sağlar.

Değişime açık olun; Zamanın gerektirdiği değişiklikleri yapmaya özen gösterin, hayat durağan değildir İnsanlar değişebilir. Eşinin geçirdiği değişime uyum sağlayan ve birlikte değişebilen çiftler başarılı bir ilişki sürdürebilirler.

Çiftler arasında anlaşmazlıklar olabilir, önemli olan anlaşmazlıkların varlığı değil, onları çözerken ilişkinizi en az yıpratacak yöntemi uygulamanızdır.

 

WhatsApp WhatsApp