Önce Psikoloğa mı Psikiyatriste mi Gitmeliyim?

37633 Gösterim

Panik Atak için psikolog mu psikiyatri mi? İlk önce psikoloğa mı gidilir psikiyatra mı? Panik atak için tedavi, terapi görmek istiyorum. Bu iş için sağlıklı olan psikologa gitmek mi, psikiyatrist e gitmek mi?

Yorum Yap
  • P.İ.
    Psikolog İrem Akdağ
    Günümüzde psikolojik destek almak isteyen pek çok birey önce psikoloğa mı yoksa psikiyatriste mi gitme konusunda kararsız kalmaktadır. Aslında bu kararı vermek tek başına mümkün değildir. Psikolog uzman ve psikiyatristler çoğu zaman anlaşmalı olarak çalışmalar yürütmektedir. Bunun nedeni ise her iki dalda hizmet veren bu uzmanların asıl görevinin, ruhsal alanda yapılan bilimsel araştırmaları takip ederek, bu araştırmalar doğrultusunda danışanına hizmet vermek olmasıdır. Psikologlar ve psikiyatristler gerekli gördükleri takdirde birbirlerine yönlendirmeler yapmakta ve duruma göre ilaç tedavisinin yanında psikoterapi ya da psikoterapinin yanında ilaç tedavisi ile tedaviyi desteklemektedirler. Yapılan son araştırmalara göre ilaç tedavisi hastalığın tedavisinde tek başına yeterli olmazken, psikoterapi ile de davranışların yeniden yapılanması sağlanmaktadır. Eğer ilaç kullanmak gibi ön yargınız yok ise önce psikiyatriste basvurup gerekli ilaçları kullanırken aynı anda psikolog ile psikoterapi seanslarında panik atağı çözümleyebilirsiniz. Ayrıca TMS tedavisi ile de kombine ve hızlı iyileşme sağlayabilirsiniz.
  • P.B.
    Psikolog BERAT HAZAR
    Gideceğiniz mercii hangisi olursa olsun öncelikli olarak etik çerçevelerde çalışan bir ruh sağlığı uzmanı kendine düşen tarafı en iyi şekilde çözümleyip geri kalan kuşamı psikiyatrik boyutta yönlendirmesini yapacaktır. Psikolojik tedavi psikiyatristler, psikolog be cihaz tedavisi(TMS) eşliğinde yapılır bunların bir komple tedavi şeklinde uygulanması Danışan açısından daha faydalı ve daha spesifik bir yöntem olacaktır.
  • P.Ş.
    Psikolog Şerife ÇINAR
    Rıhsal problemlerin çözümlenmesinde kimi zaman ilaç tedavisi gerekirken kimi zaman psikoterapi gerekmektedir. Bazen de bu iki yöntem birlikte uygulanmaktadır. Bu konuda hangi tedavi yönteminin uygulanacağını psikiyatrisler belirlemektedir. Kullanılacak yöntem hastalığa ve bireye göre değişir. Detaylı bilgi ve danışmanlık için iletişime geçebilirsiniz.
  • P.
    Psk. Dan. Elif Coşkun
    Öncelikle psikolog veya psikiyatriye Gitme kararını vermekten ziyade terapi şekliyle bir tedavi olmak ile ilaç kullanmak arasında bir karar vermesi gerekir bir psikolog gördükten sonra gerekli gördüğünde psikiyatriye yönlendirebilir. Bu sadece panik atak için geçerli değil Diğer ruhsal durumlarda da geçerlidir. Kişi kendini psikoterapiye rağmen kötü hissediyorsa ilaçla tedaviye de geçilmesi gerekebilir. Bunların yanında TMS cihazı ile tedavi desteklenmesi kişinin hem ilaç etkisini yükselttiği hem de tedavi sürecini hizlandirdigini söyleyebiliriz.
  • P.N.
    Psikolog Necla Eda GÜZELCE
    Psikolojik problemlerin çözümlenmesinde kimi zaman ilaç tedavisi gerekirken, kimi zaman psikoterapi gerekmekte, bazen de her iki yöntem de birlikte uygulanmaktadır. Psikolog danışanının psikiyatrik değerlendirmeye ihtiyaç duyduğunu görürse onu psikiyatri hekimine yönlendirmekte, psikiyatristlerde hastasının ilaç tedavisine destek olarak psikoterapiye ihtiyaç duyduğunu gözlemlediğinde psikoloğa yönlendirmektedir. Biz TmsClinic olarak genellikle panik atak tedavisinde daha hızlı sonuç almak ve nüks ihtimalini önlemek için üçlü bir tedaviyi uygun görmekteyiz : Psikiyatrist görüşmeleri, Psikolog görüşmeleri ve TMS cihazında görülen tedavi birleştiğinde danışanlarımızdan oldukça olumlu dönütler almaktayız.
  • B.Y.
    Bilge Yenitürk

    Benim geçmişimde yaptığım bazı hatalardan kaynaklı kendimi ve babamı affedememe gibi bir problemim var. Her gün aklıma geliyor bu olay artık kafayı yemek üzereyim ama aynı zamanda da oyun oynama gibi bir hastalığım var yani hayal kurup bunu odamda kimse yokken oynuyorum bunu da bırakamıyorum. 20 yaşındayım. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.

X
Yeni Soru Sor