Duygusal yeme bozukluğu tedavisi

1337 Gösterim

Yemek yerken kendimi kontrol edemiyorum, çok fazla yiyorum. Sonra çok qişman oluyorum ama sonra tekrar yiyorum. Bu döngüden kurtulmak istiyorum internette baktığımda duygusal yeme olduğunu gördüm gördüm. Bu tedavi edilebilir mi?

Yorum Yap
  • D.M.
    Diyetisyen Merve AYGÜR
    Merhabalar, duygusal yeme tabi ki tedavi edilebilir. Burada en önemli nokta doğru bir ekiple ilk adımı atmaktır. Psikiyatrist, psikolog, diyetisyenden oluşan bir ekip çalışması yapılmalıdır. Duygusal yeme beslenme programlarından bahsedecek olursak; duygusal yemedeki beslenme programları zayıflama diyeti, kalori kısıtlaması değildir. Burada sadece beslenme alışkanlıklarınıza odaklanılır. Hangi durumlarda yiyoruz? Açlığımızı nasıl anlarız? Doyduğumuzu nasıl anlarız? Daha yavaş nasıl tüketim yapılabilir? gibi bir çok sorunu çözerek gitmeye çalışırız. Bunun akabinde her seansta yeme problemlerinize yönelik yeni programlar oluşturulur. Program psikoterapi ile birlikte yürütülmektedir, gerek görülürse medikal destek de verilebilir. Sağlıklı günler dilerim.
  • P.N.
    Psikolog Necla Eda GÜZELCE
    Duygusal yeme, öfke, üzüntü gibi olumsuz duygularla yemek yiyerek baş etmeye çalışmak olarak tanımlanabilir. Anlık olarak verdiği rahatlama hissi nedeniyle birey kaçmaya çalıştığı duygulardan yemek yiyerek uzaklaştığını hissedebilir. Bilişsel Davranışçı Terapiler düşüncelerimiz, duygularımız ve davranışlarımız arasındaki ilişkiyi anlamamıza yardımcı olur. Duygularının farkına varan, onları gerektiği gibi ifade etmeyi öğrenen kişiler olumsuzluklar karşısında duygularını erteleyip yemek yemeye çalışmak yerine, duygularını sahiplenerek yapıcı çözüm yollarına yönelebilirler.
X
Yeni Soru Sor